Sunday, June 7, 2015

Tulppaaneja ja kellukoita / Tulips and avens


Naapurin Kirsti kertoi minulle viime syksynä, ettei tulppaaneilla tee täällä mitään, koska myyrät syövät ne kuitenkin. Ostin pari pientä pussillista sipuleita halpakaupasta ja ajattelin, etten putoa ainakaan korkealta, jos sipulit päätyvät elukoiden ravinnoksi. Tältä näyttää nyt se pieni osa kukkapenkkiä, jonne sipulit satuin kaivamaan. Kirkkaan oranssien, herkkien tulikellukoiden seurassa keltaiset ja violetit tulppaanit näyttävät minusta erityisen herkullisilta.


Last fall my neighbor Kirsti told me to not plant tulips - the moles will eat them anyway around here. I bought two small bags of bulbs anyway, just to try it out. And here we are! I love how the delicate red avens compliment the plump, purple and yellow blooming tulips.

2 comments:

 1. Mahtava väriyhdistelmä sulla! Tuosta kun kellukat vielä tuuhentuvat ja kippaat syksyllä vähän reiluummin sipuleita, niin ajattele, mikä näky tässä on seuraavana vuonna. Ja tuo keltasydäminen violetti esikkokin sopii yhdistelmään kuin mausteet ruokaan.

  Myyrät saattavat hyvinkin viedä sipuleita ja runsaasti, mutta jos itse on vielä ahkerampi, jää niitä aina joku kukkimaankin. Laskeskelin, että meiltä hävisi ainakin 50 sipulia viime talven ja kevään aikana, mutta jäihän niitä joka tapauksessa vielä maahankin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tästä tulee hyvä! Kellukat siirsin tuohon kohtaan toiselta paikalta viime syksynä, joten ne tuosta varmaankin tuuhenevat nopeasti. Ja lisää sipuleita syksyllä - ehdottomasti! On syytä varmaankin istuttaa niin paljon, että myyrät eivät jaksa syödä kaikkia. :D

   Delete