Tuesday, January 6, 2015

Tylsät vaatteeni / My boring clothes

Projekti 333:een valikoituneilla vaatteillani on jotain yhteistä: ne ovat (niin hyvässä kuin pahassa) perusvaatteita. Järkeviä, neutraaleja, ihan kivoja. Mutta voi pojat, ei niistä kyllä mitään innostuksen väristyksiä (tai järisyttävän mielenkiintoisia asuja) saa. 

Ajattelin 33 vaatetta valitessani, että tuon asuihin väriä koruilla, huiveilla ja muilla asusteilla, mutta olen tässä kuulkaas miettinyt, etten taida olla asusteihminen ollenkaan. En osaa käyttää huiveja muutoin kuin osana ulkovaatetusta. Värikkäät korut näyttävät talvella ja näihin vaatteisiin yhdistettynä jotenkin teennäisiltä. Aika moniin asuihin ei sovi vyö, ja sitäpaitsi kaikki vyöni ovat joko mustia tai ruskeita muutenkin. 

Päivän Project 333:een liittyvä ajatus: kaikki vaatteeni tuntuvat ihan hemmetin tylsiltä. Vaatetuksen valitseminen aamuisin on tosi helppoa, mutta helppouden hinta on kova. Miten ihmeessä kestän seuraavat kolme kuukautta?


The 33 pieces of clothing I chose for Project 333 have something in common: they are basics, in both good and bad. They are okay clothes, neutral and practical. But oh boy, they are not very exciting. I am not coming up with any interesting outfits to wear.

As I was picking the clothes for the challenge, I thought that I'd spice them up with colorful jewelry, scarves or belts. But it turns out that I'm not really an accessories-kind-of-girl. I can't use scarves except as part of outerwear. Flashy jewelry looks a little pretentious with the clothes I've chosen. Most of my outfits don't need belts, and my belts are all black or brown anyway. 

The Project 333-related thought of the day: yikes, my clothes seem so boring to me. It's very easy to choose an outfit for any given day, but at what price? How on earth am I going to get through the next three months?

5 comments:

 1. Red lipstick? I don't know - I tend to like basics but I agree, you have to be able to play around with them.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lipstick is not a bad idea! I'm starting to think that I like basics, too... but I don't want to wear them all the time, every single day...

   Delete
 2. Kuules, tämä on juuri se mitä vähän etukäteen pelkäsinkin.. Olit niin fiiliksissä projektin aloittelusta, ja vaatteiden valitseminenkin oli helppoa (33 kpl tuntui ihan hyvältä määrältä jne).. Mutta jotenkin ajattelin että noinkohan on, että mitä jos oletkin valinnut melkeinpä vain ns. "turvavaatteita".. että mitä jos tulee tylsää? Kun jospa nyt myönnetään, meille molemmille tulee aika helposti tylsää.. ;). Minä jos kuka tiedän että olet aina ollut aivan jotain muuta kuin tavanomainen pukeutuja. Sinulla on silmää harmonialle, juu, mutta vielä enemmän kontrastille. Sinulla on muutenkin epätavanomainen ote pukeutumiseen, saatat näyttää joka päivä erilaiselta mutta silti samalta, omalta itseltäsi. Nyt tuntuu että kameleontti joutuu aika tiukkaan paikkaan. Jos ahdistaa liikaa, tai jos pukeutumisesta lähtee ilo, kannattaa miettiä onko tuo projekti oikea sinulle.. Vai valitsitko vain innoissasi väärin, ja kolmen kuukauden kuluttua teetkin sitten ihan muut valinnat ja opit jotain...? Who knows... ps. Ite näpertelin koko eilisen illan ompeluprojekteja, sain aikaan tosi vähän, mutta oon ihan fiiliksissä silti kun sai uusia ideoita :).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo... nää ekat päivät on olleet kyllä aika pahoja. Vähän on sellanen olo, että oon valinnut ihan vääriä vaatteita, mutta sitten kun yritän pähkäillä, että mitä ottaisin tilalle, niin ei sieltä varastostakaan muka löydy oikein mitään mielenkiintoisempaa. Totaalinen vaatekyllästyminen, siis. :D Ajattelin nyt vielä sinnitellä tän haasteen kanssa, kun kerran tossa vaatemäärässä on monta tosi kivaakin vaatetta, jos nyt olen ihan rehellinen. En ole ehkä oikein osannut nauttia niistä kivoista vaatteista kun olen vaan valitellut niitä tylsiä (vaikka lupailinkin valittaa vähemmän tänä vuonna). Ja nää megapakkaset ei nyt oo kauheesti helpottanut tilannetta. Ihmiskoe jatkuu... :)

   Delete
 3. O-ou! Mulla olis painvastainen ongelma, koska emmie mittaan basicseja omista. Ois vaan yhteensopimatonta kukkaa kukkuu palloo ruutuu. Pakko kuitenskin sanoa ettei sun tyyli yksinkertaisimmillaankaan NAYTA tylsalta. Eri asia tietty milta itesta tuntuu. Pitaisko sun erittaa keksia joku power-vaate/ asuste joka piristais asua kuin asua, mut ois oman tuntunen. Oisko jotain semmosta siella joukossa?

  ReplyDelete