Sunday, September 27, 2015

Luettavana / Reading now


Viikonlopun lukulistalla ovat uusin The Gentlewoman-lehti ja Katja Ketun Yöperhonen, jonka lainasin kirjastosta. Pidän pientä taukoa Infinite Jestistä. Väsyneet aivoni eivät ole kyenneet prosessoimaan kielellisesti vaativaa (ja tietysti täysin mestarillista) proosaa englanniksi. 

---

Reading this weekend: the latest issue of The Gentlewoman and Katja Kettu's new novel. I'm taking a little break from Infinite Jest - my brain has been too tired to process demanding (albeit masterful) prose in English.

6 comments:

 1. Eikö olekin hankalaa noiden paljon puhuttujen, lukulistojen kärkisijoja pitävien kirjojen kanssa? Tai siis en nyt meinaa Infinite Jestiä (en mitenkään kykenisi siihen) vaan siis ylipäätään "kirjojen kanssa joista puhutaan." Musta tuntuu että ne pitäisi saada lukea heti, ennen kuin kukaan ehtii ensin, ennen kuin kukaan ehtii niistä riviäkään mihinkään kirjoittaa! Yöperhonenkin on mun mielessä ladattu jo täyteen ties mitä, visuaalisia mielikuvia, sanoja ja lauseenpätkiä; melkein kuin kuulisi Katja Ketun äänen päänsä sisällä. Lue nyt siinä sitten! Pitäisköhän oottaa niin kauan että unohtaa koko kirjan, ja sitten löytää siitä viisi eri kappaletta jonkun fidan kirjahyllyn perimmäisestä rivistä, kolme euroa kappale.. Koska niinhän esimerkiksi Kätilöllekin kävi - niin valtavan hienolle kirjalle.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en ole lukenut Yöperhosesta mitään - en ainuttakaan arvostelua, en ainuttakaan Ketun haastattelua... enkä edes tiedä, miltä Ketun ääni kuulostaa. Olen kiitollinen siitä, että saan lukea sen ilman mitään ennakko-odotuksia tai latauksia. (Jotain hyötyä on siis siitä, että asuu maalla, jossa kukaan tuttavapiirissä ei lue kirjoja tai ainakaan kerro lukemastaan, ja että on sellainen työ, että suurimman osan vapaa-ajastaan on ihan koomassa eikä millään lailla seuraa suomalaista kirjallisuusskeneä...)

   Delete
  2. Tuo on varmaan juuri sitten jokin maalaishiirijuttu. Kun en mäkään seuraa kirjablogeja, skeneile, tai katso telkkaria tai muuta. Täällä ilmeisesti riittää että on töissä paikassa jossa ramppaa porukkaa jotka tekee niin... :) ! Tosin ei noi "hyvät puolet maalla asumisessa" sulla kyllä kauheen kivoilta kuulosta... "kukaan ei lue kirjoja..." Auts...

   Delete
  3. Joo... sanos muuta. No, kyllä täälläkin ihmiset varmasti lukee... mutta harvemmin tulee kirjat puheeksi mun työn tuoksinassa. Ja täytyy myöntää, että mäkin luen säälittävän vähän, joten ei mun tule ittenikään alotettua keskustelua kirjoista. Jotenkin aika surullista.

   Delete
  4. Asia korjaantuu...pian...:)... <3

   Delete
 2. Voi tuo Yöperhonen...! Se on pari viikkoa muhinut päässäni lukemisen jälkeen ja kyllä vaan siitä muhi melkoisen maukas keitos. Minä prosessoin hyviä kirjoja mielessäni pitkään lukemisen jälkeenkin ja Yöperhostakin olen mietiskellyt monesti ja syvästi.

  Minun mielestä jo takakansitekstitkin pitäisi kieltää, kun nekin usein paljastavat liikaa kirjasta. En kyllä tosin tiedä miten sitä ikinä löytäisi mieluista lukemista pelkän kirjan nimen ja kansikuvan perusteella...?

  ReplyDelete